Güzellik

Evde Etkili Ve Pratik Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Etkili Ve Pratik Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Saç bakımına önem gösterenler evde saç bakımı nasıl yapılır merak ediyor.

Evde Etkili Ve Pratik Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde saç bakımı denince akla ilk doğal tarifler gelmekte. Saç bakım ürünlerinin kimyasal içerikli olmasındansa doğal olması daha faydalıdır. Kimyasal malzemeler ile üretilen ürünler saçları zaman içinde yıpratarak zayıflamaya ve dökülmeye neden olur. Evde kendiniz doğal olarak hazırlayabileceğiniz tariflerle Saçlarınıza düzenli bakım yapabilirsiniz. İşte oldukça etkili ve pratik olan evde saç bakımı için  öneriler;

Saçlarınızı Ilık Suyla Yıkayın

Saçları sıcak suyla yıkamak saçların nemini kaybetmesine, yıpranmasına ve saç derisinde tahrişe neden olabilir. Çok soğuk su ile saçları yıkamak ise, saçlardaki yağ vekir yeterince temizlenmez. En iyisi suyun sıcaklık ayarını ılık yaparak saçları yıkamaktır.

Doğru Şampuan Tercihi Önemli

Saç tiplerine göre şampuanlar bulunur. Saç yapınızı iyice analiz etmelisiniz. Kuru saçlarınız varsa kuru saçlar için nemlendirici şampuanlar tercihiniz olmalı. Çabuk yağlanan saçlarınız varsa nemlendirici şampuanlar kullanmamalısınız. Saç tipinize uygun şampuan kullanmak saçlarınızın sağlığı için doğru bir hareket olacaktır.

Saçlarınızı Kuruturken Özenli Davranın

Çoğu zaman banyodan sonra saçlarımızı saç kurutma makinesi ile yüksek ayarda hızlıca kurutmak isteriz. Bu yanlış bir davranıştır çünkü yüksek ısılar saçlara oldukça zarar verir. Saçları kendi haline bırakarak doğal olarak kurutmak önceliğiniz olmalı. Saç kurutma makinesi ile kurutmak istediğinizde ise orta ayarda bir ısı tercih etmelisiniz.

Nemlendirmek İçin Bitkisel Yağlar Kullanın

Nemlendirici olarak üretilen şampuanlar ya da saç kremleri yerine saç bakımı için doğal yağlar tercih edilebilir. Argan yağı saçlara hacim verir. Nemlendirici olarak hindistan cevizi yağı ve badem yağı kullanılabilir. Badem yağı, saçları besleyerek uzamasında ve gürleşmesinde etkilidir. Temiz saçınıza bu yağları masaj yaparak uygulayın ve 30-40 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Saç Maskesi Uygulayın

Evde doğal olarak hazırlayacağınız saç maskesi tarifi uygulamak saçlarınıza çok iyi gelecektir. Yıpranmış saçlarını canlandırmak ve daha hacimli saçlara sahip olmak isteyenler için saç maskesi önerisi;

Yarım fincan yulaf, yarım fincan süt ve 2 yemek kaşığı badem yağını karıştırarak tüm saçınıza masaj yaparak uygulayın ve en az 20 dakika bekletin. Maske saçınızda ne kadar uzun süre beklerse o kadar etkili olacaktır. Süre sonunda saçlarınızı ılık su ile yıkayın. En iyi sonucu alabilmek için kullandığınız süt yağlı inek sütü olmalı.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu