Konservatuar Sınavlarına Hazırlık Nasıl Olmalı?
Konservatuara girmek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen adaylar sınavlara nasıl hazırlanmalı, kendisini nasıl yetiştirmeli?
Sahne Sanatları
Sahne sanatları bölümünde okumak isteyenler 3 ana sanat dalından birini seçerler. Bunlar dramatik yazarlık, sahne tasarım ve oyunculuk dallarıdır. Seçilen her dal için hazırlık süreci ve sınav şekli farklılık gösterecektir. Seçiminizi yaptıysanız hazırlık aşamasına geçebilirsiniz.
Dramatik yazarlık için gireceğiniz sınav iki aşamalı olacaktır. İlk aşamada sizden verilen konuya uygun öykü ve oyun yazmanız istenecektir. Bu yazılarda anlaşılır ve okunaklı bir dil seçmeniz, giriş gelişme sonuç formatına uymanız, ilgi çekici bir başlık atmanız beklenir. İkinci aşama ise mülakattır. Genel kültürünüzü ve ilginizi yansıtmanız gerekir.
Sahne tasarımı için yine iki aşamalı olarak sınav yapılıyor. İlk aşamada canlı model çizimi, el becerisi ölçülüyor. İkinci aşama yine mülakat. Konservatuara hazırlık genelde fiziki çalışma gerektiren bir süreçtir. Mülakat kısmı ise biraz da karakteriniz ile ilgilidir.
Oyunculuk içinse gideceğiniz okulu belirleyip başvuru yaptıktan sonra sınava giriyorsunuz. Sınav esnasında jüri karşısında sahnede tirat oynuyorsunuz. Jüri de sizi yönlendiriyor ve daha sonra sonuçlar açıklanıyor. İlk aşamayı geçenlerden ikinci aşamada şiir, şarkı, dans, öykü ya da doğaçlama alanında performans sergilemesi istenir. Son aşama da mülakattır.
Profesyonel Destek Alın
Konservatuara girme hayaliniz varsa ilk olarak yukarıdaki sürece hakim olmalı ve hazırlığınızı yapmalısınız. Konservatuar sınavlarına nasıl hazırlanmalı diyorsanız bir oyunculuk kursu size yardımcı olacaktır. Profesyonel destek almanız sayesinde ilk sahne deneyimini sınav esnasında yaşamazsınız. Kendinizden daha emin bir şekilde performans sergilersiniz. Aynı zamanda rakiplerinizden geride başlamamış olacaksınız. Çünkü bu alanda eğitim almak isteyen pek çok kişi ön hazırlık yapıyor. Bu sayede cesaretiniz ve kenedinize olan özgüveniniz de yerine gelecektir.