Teknoloji

Yeni Teknolojik Aletler ve Kullanım Alanları

Yeni Teknolojik Aletler ve Kullanım Alanları Nelerdir? Pandemi hastalığının dünya genelinde hızlı yayılması üzerine dijitalleşme ile otomasyon hızlı bir şekilde şirketleri ayakta tutmayı başardı. Bazı şirketler, yeni çıkan teknolojileri kullanmaya başladı. Bunun sonucu olarak iş modelleri değişim yaşadı.

Yeni Teknolojik Aletler ve Kullanım Alanları Nelerdir? Dünya üzerinde yeni bir dijital devrim yaşanmış oldu. Yeniliğin olması Pazar gelişimini de artırmaya devam edecek. Bu gelişmeler teknolojinin sayesinde oldu. Dünya üzerinde pandemi hastalığı etkisini biraz daha hissettireceğe benzemektedir. Dijital yenilikte devam edecek. İşletmeler bu dijital yeniliğe ayak uyduramazlarsa, işlerinde sıkıntılar olmaya başlayacak. Teknolojideki yeni yenilikler birçok firma için fırsat olacak.

Yapay Zeka

Günümüzün yeni teknolojisi yapay zeka, son yıllarda oldukça ilgi çekmeye başladı. Günümüzde, araç paylaşım uygulamaları, görüntü ve konuşma, mobil asistanlar, navigasyon uygulaması gibi diğer uygulamalarda yapay zeka kendisini göstermeye devam edecektir. Diğer yandan yapay zeka, daha önceleri tespiti yapılmamış bağlantıları keşfetmek için kullanılmaktadır. Yapay zekanın alt kümesinde yer alan makine öğrenimi, çok çeşitli olan endüstrilerde kullanılmaya başlandı.

5 G ve Gelişmiş Bağlantı

Çok hızlı internet demek web sayfalarının çok hızlı bir şekilde yüklenmesi ve YouTube videolarının yüklenmesinde kısa bir süre beklemek gerekir. 3 G’den itibaren, mobil bağlantı işlemlerinde ortaya çıkan yeni gelişmeler internet kullanım şekillerini de değiştirdi. Bantlardaki genişlik artmaya devam ettiği sürede, 3 G mobil cihazlarda çevrimiçi erişimler verilere dayalı olarak geliştirildi. 4 G müzik ve video platformlarında artış kaydedildi. 5 G de ortaya çıkacak yeni gelişmeleri desteklemeye devam edecek.

Edge Bilişim

Düşük gecikme süresi ile yüksek hızlı veri sağlayıcı teknoloji olarak bilinir. Yapılan hesaplamaların veri depolama sistemine çok yakın olarak yapılmasını sağlayıp uygulamanın performansını artırmaktadır. Bu teknoloji, bulutta işlemlerin daha az çalıştırmayı ve bunları kullanıcıların bilgisayarı ile uç sunucu gibi yerlere aktarılması hedefleniyor. Hesaplama ile veri arasındaki boşlukları kapatmak için sunucu ile istemci arasındaki uzun mesafeli ortadan kaldırıp işlem hızının artmasına neden oluyor. Bundan dolayı uç bilgi işlem, merkezi konuma az bir erişimle uzak yerlerde depolanan zamana duyarlı olan verilerin işlenmesinde kullanılır.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu