Sağlık

Balık Tüketmek İçin 13 Önemli Neden!

Balık besin değeri yüksek olan gıdalardan bir tanesidir. Balık yemenin 12 değerli faydasını yazımızda okuyabilirsiniz.

Balık tüketmek için 13 önemli nedeni sizlere sunuyoruz. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan balık, sağlığımıza bir çok fayda sunuyor. Balığı değerli kılan protein, vitamin ve mineraller değildir. Balık aynı zamanda omega 3 yağ asidini de içerisinde barındırır.

1-Saçları Onarır

Balık içerisinde yer alan protein ve mineraller sayesinde saçların onarımını gerçekleştiriyor. Ayrıca omega  3 sayesinde saçların canlı ve parlak görünmesine yardımcı oluyor.

2-Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Doymamış yağ asitleri kanser türlerine karşı koruyucu etki gösteriyor. Ayrıca vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlü hale getiriyor.

3-Cildi Gençleştirir

İçerisinde bulunan protein sayesinde cilde esneklik sağlıyor. Kalojen dokusunu destekleyerek kırışıkların oluşumunu azaltmaya yardımcı oluyor.

4-Diyabet Riskini Düşürür

Balık diyabeti olmayan kişilerde insülin direncini azaltıyor.

5-Alzheimer’i Önler

DHA beyin sinyallerinin iletimi için gereklidir. Balıkta yer alan DHA sayesinde özellikle çocuklarda dikkat eksikliği ve yaşlılarda Alzheimer hastalığının önüne geçiliyor.

6-Kalp-Damar Sağlığını Korur

Düzenli balık tüketmek kalp damar hastalıklarının oluşma riskini azaltıyor.

7-Bağırsak Sağlığını Korur

Omega 3 özellikle kalın bağırsak kanserine karşı koruma sağlıyor. Bununla berber balık ülseratif kolit ve chron hastalığı gibi bağırsak hastalıklarının da ortaya çıkmasını engelliyor.

8-Depresyonu Önler

Sinir hücrelerinin bağlantı kurduğu noktada iletiminde bozukluk yaşanırsa kişinin duygusal durumunda bozulmalar meydana gelebilir. Balık içerisinde bulunan çoklu doymamış yağ asitleri beyin hücre zarlarının yapısında da bulunuyor. Depresyondan korunmak için haftada 2-3 gün balık tüketebilirsiniz.

9-Göz Sağlığını Korur

Omega 3 yağ asitlerinin göz sağlığı açısından önemli olduğu biliniyor. Balık göz hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor.

10-Akciğerleri Korur

Araştırmalara göre balık tüketimi akciğerleri korumaya yardımcı oluyor.

11-Egzamayı Azaltır

Yapılan araştırmalar balığın hastalığı ve egzama gibi deri hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor

12-Eklem Hastalıklarına karşı Korur

Balık tüketimi iltihaplı eklem hastalıklarına karşı bağışıklık sağlıyor.

13-Kilo Verdiriyor

Düzenli balık tüketimi ile kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Balık tüketmenin yararları oldukça fazladır. Sizde düzenli olarak balık tüketerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu