Sağlık

Diyabet

Diyabet

Diyabet ile yaşayanların rutinde yapılması gerekli olan sağlık kontrolleri hangi sıklıkta yapılmalı, hangi şartlarda ve düzeyde yapılmalı sorularına, tıbbi otoritelerden ciddi cevaplar alınmaktadır. Diyabet, takibi hayati düzeyde önemlidir. Rutinin dışına çıkıldığında, vücutta geri dönüşü olmayan olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Rutin Diyabet Değerlerinde Takip

Diyabet hastaları ister yeni tanı konulmuş olsun, isterse de uzun yıllardır bu hastalıkla yaşıyor olsun, mutlaka belirli bir düzende kandaki şeker ve hormonlara ait düzeyleri takip etmelidirler. Bu takip, kullanılmakta olan ilaçların dozajlarını belirlemek ve hayatın rutinin dışına çıkıp çıkmadığının belirlenmesinde, ciddi bilgiler verir. Orta düzeyde diyabet ile yaşayanlar, haftalık olarak 2-3 gün, gün içerisinde 4 defa, kan değerlerini takip etmelidir. Kendini iyi hissetmek, hastalığın normal seyretmesi anlamına gelmemektedir. Bu sebepten dolayı, kan şekeri ölçümlerinden birisinin, günün en geç saatlerinde yapılması ve ardından uyunması önerilir.

Diyabet

Diyabet Takibinde Öneriler

İleri yaşlarda olan diyabet hastaları, mutlak bir yakınından yardım almalı ya da mutlaka sağlık kuruluşlarından destek istemelidir. Kan şekeri testleri, günümüz modern tıbbi gelişmeleri sayesinde, evlerde kolayca yapılabilmektedir. Rutinde yapılması gerekli olan sağlık kontrolleri hangi sıklıkta yapılmalı, sorusuna verilen cevapta olduğu gibi, yapılan testlerin alelade düzende değil, doğru zamanlarda ev ortamında bir yardımcı gözetiminde yapılması, en doğru olandır. Yardımcıların bu konuda bilgilendirilmesi de oldukça ömenlidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu